Ωδείο

Ένας πολιτιστικός εκπαιδευτικός οργανισμός υψηλού κύρους και μεγάλης προσφοράς
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1987 ως Μουσικό Εργαστήριο Κιθάρας, μετεξελίχθηκε σε Αναγνωρισμένη Μουσική Σχολή και ολοκληρώθηκε με την ίδρυση Δημοτικού Ωδείου.

Το Ωδείο αποτελεί έναν αυτοτελή μουσικό και εκπαιδευτικό οργανισμό που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, προσφέρει άρτια μουσική εκπαίδευση και παρέχει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών με την έκδοση πτυχίων και διπλωμάτων μουσικής.

Το Ωδείο διαθέτει ένα ιδιόκτητο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με μουσικά όργανα και σημαντικό εξοπλισμό ενώ συνεργάζεται κάθε χρόνο με 20-25 έμπειρους δασκάλους και καθηγητές μουσικής υψηλών προσόντων. Στο Δημοτικό Ωδείο λειτουργούν όλες οι σχολές: εγχόρδων, πληκτροφόρων, πνευστών, κρουστών σύγχρονης μουσικής, φωνητικής, μουσικής προπαιδείας, ανώτερων θεωρητικών και παραδοσιακών οργάνων.

Η μαθητεία στο Δημοτικό Ωδείο προσφέρει, πρώτα από όλα, μία καλή μουσική παιδεία που εμπλουτίζει τη ζωή τους με αισθητική, γούστο και καλλιτεχνική απόλαυση. Πολλοί απόφοιτοι των διαφόρων σχολών του Ωδείου ακολουθούν επιτυχημένη καριέρα σε διάφορους τομείς της μουσικής.

Το Δημοτικό Ωδείο εκτός από εκπαιδευτικός Οργανισμός αποτελεί και ένα κέντρο πολιτιστικής δημιουργίας για τους κατοίκους με τα χορωδιακά του σχήματα, τα ανοικτά μουσικά εργαστήρια και τα καλοκαιρινά μουσικά campus.

Το Ωδείο με την πολύχρονη λειτουργία του και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών αποτελεί ιδιαίτερη καλλιτεχνική αναφορά και έχει αναδειχθεί σε αιχμή του πολιτιστικού οράματος για την πόλη και τους κατοίκους.