Θεατρικό Παιχνίδι

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά εκφράζονται και επικοινωνούν

To τμήμα του θεατρικού παιχνιδιού του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά, να ενισχύσουν τα συναισθήματά τους και τη φαντασία τους. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι εκμεταλλεύονται την κίνηση, την μουσική, την έκφραση, έρχονται σε γνωριμία με τον κόσμο και το περιβάλλον, αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο θεατρικό παιχνίδι μέσα από τη δραματοποίηση των ιστοριών και τις αναλύσεις των παραμυθιών και των έργων διασκεδάζουν, ενισχύουν την αισθητική τους καλλιέργεια, τη γλωσσική τους ανάπτυξη, καταπολεμούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, όπως το αίσθημα της δειλίας ή η έλλειψη της αυτοπεποίθησης.

Το εργαστήρι του θεατρικού παιχνιδιού περιλαμβάνει ασκήσεις και τεχνικές γνωριμίας με το θέατρο, παιχνίδια, σωματική έκφραση, δραματοποιήσεις, και δημιουργικές δραστηριότητες.

Καλλιτεχνική υπεύθυνη τμήματος θεατρικού παιχνιδιού: ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ

Κτίριο Πνευματικού Κέντρου στο Μοσχάτο, Χρ. Σμύρνης 18, τηλ. 210 9431760

Αίθουσα 2, π. Δημοτικών Σφαγείων (Πειραιώς & Επταλόφου), Ταύρος, τηλ. 2103466785

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν, να επικοινωνούν, να δρουν ως ομάδα, αλλά και να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους