Παραδοσιακοί Χοροί

Μέσα από την παράδοσή μας, την μουσική της και τους χορούς της, μαθαίνουμε, συμμετέχουμε, ψυχαγωγούμαστε, γνωρίζουμε τον τόπο μας

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου διαθέτει δύο τμήματα παραδοσιακών χορών με πολύχρονη παρουσία στις δύο δημοτικές Κοινότητες του Μοσχάτου και του Ταύρου. Πρόκειται για τον «Όμιλο Ελληνικών Χορών Moσχάτου» και τους «Ταυρίωνες» στον Ταύρο.

Μέσω της διδασκαλίας των παραδοσιακών χορών αποκτούνται πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα είδη του χορού, όσο και για τη μουσική και το τραγούδι σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Καλλιεργούνται στοιχεία της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Παράλληλα μέσω των μαθημάτων των παραδοσιακών και λαϊκών χορών οι μαθητές εκτιμούν και καλλιεργούν τα αισθητικά στοιχεία της κίνησης, του ρυθμού, της μουσικής και του τραγουδιού.Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου διαθέτει δύο τμήματα παραδοσιακών χορών με πολύχρονη παρουσία στις δύο δημοτικές Κοινότητες του Μοσχάτου και του Ταύρου. Πρόκειται για τον «Όμιλο Ελληνικών Χορών Moσχάτου» και τους «Ταυρίωνες» στον Ταύρο.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ένα τμήμα με πολυετή εμφάνιση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας αλλά και υπερτοπικές εμφανίσεις, που στόχο έχει τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών από την Ελλάδα αλλά και λαϊκών χορών. Στον Όμιλο διδάσκονται χοροί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν τμήματα παιδικά και ενηλίκων σε επίπεδο αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων.

Ο Όμιλος Ελληνικών Χορών Μοσχάτου διαθέτει και τμήματα παραστάσεων, οι συμμετέχοντες των οποίων καλούνται να πραγματοποιήσουν χορευτικές εμφανίσεις σε πολιτιστικά φεστιβάλ, συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και δράσεις πολιτιστικού-παραδοσιακού περιεχομένου.

Ο Όμιλος Ελληνικών Χορών διοργανώνει ετήσιο φεστιβάλ αφιερωμένο στην παράδοση, εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών και μουσικής, αφιερώματα σε περιοχές της χώρας και σεμινάρια.

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

Αίθουσα Ομίλου: Κοραή 34, Μοσχάτο, τηλ. 210 9425570

Οι «Ταυρίωνες» είναι το τμήμα των παραδοσιακών χορών του Ταύρου. Ένα τμήμα με πολλά χρόνια παρουσίας στα τοπικά δρώμενα και ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις σε άλλους Δήμους εντός και εκτός της Αττικής.

Οι συμμετέχοντες στους Ταυρίωνες διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, παιδικά και ενηλίκων, ενώ διαθέτουν και τμήματα παραστάσεων.

Οι Ταυρίωνες συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε χορευτικά φεστιβάλ, σε ετήσιες πολιτιστικές δράσεις, ενώ διοργανώνουν μουσικές και χορευτικές βραδιές για τους συμμετέχοντες.

Καλλιτεχνική υπεύθυνη: ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αίθουσα 3, στα π. Δημοτικά Σφαγεία Στον Ταύρο, τηλ. 210 3466785