Κοπτική Ραπτική

Η κοπτική-ραπτική είναι ένα από τα τμήματα που πέρα από καλλιτεχνική έκφραση, έχουν και πρακτικό ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες

To εργαστήρι της κοπτικής-ραπτικής συνδυάζει τη διδασκαλία με την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων. Ένα τμήμα με τη δική του ιστορία και ιδιαίτερη ζήτηση, αφού οι γνώσεις που λαμβάνονται πολλές φορές χρησιμοποιούνται από τους συμμετέχοντες για επαγγελματική αποκατάσταση.

Το ντύσιμο, η ένδυση, το ρούχο είναι σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας, χαρακτηρίζοντας ανθρώπινες σχέσεις, ιστορικά δρώμενα και οικονομικές διαδικασίες. Η ενδυμασία αποτελεί σύνθετη έκφραση του σώματος, της κίνησης, της στάσης, της εργασίας.

Το μάθημα της κοπτικής-ραπτικής συνδυάζει τη σχεδίαση, το υλικό, την κατασκευή, το χρώμα και τη συσχέτιση όλων αυτών μεταξύ τους. Στον τομέα της ραπτικής, οι μαθητές ασχολούνται με την φροντίδα του ενδύματος.

Με την κατασκευή, με τη δημιουργία πατρόν και την τελική ολοκλήρωση των σχεδίων των ενδυμάτων.

Η κοπτική-ραπτική συνδυάζει τη μάθηση, τη φαντασία και την πρακτική εφαρμογή προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ένδυμα βασισμένο σε σωστές πρακτικές και προσωπική δημιουργία.

Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι τμημάτων κοπτικής-ραπτικής:

Στη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΦΑΛΗ

Κτίριο Πνευματικού Κέντρου στο Μοσχάτο, Χρ. Σμύρνης 18, τηλ. 210 9431760

Στη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΠΑΛΗ

Αίθουσα 5, στα π. Δημοτικά Σφαγεία στον Ταύρο, τηλ 210 3466785