Ζωγραφική

Τα καλλιτεχνικά τμήματα ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου περιλαμβάνουν μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά, για εφήβους και τμήμα ενηλίκων

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

Το τμήμα ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους είναι από τα παλαιότερα καλλιτεχνικά τμήματα του Πνευματικού μας Κέντρου.

Τα παιδιά και οι έφηβοι διδάσκονται συνθέσεις με μολύβι, σχέδιο, τη χρήση των χρωμάτων (τέμπερα, ακρυλικά και λάδι), ενώ διδάσκονται και τις τεχνικές χρήσης χρωμάτων με κατασκευές (πηλό, σύρμα, υφάσματα, χαρτί, κα).

Με φαντασία και ζωντάνια τα παιδιά και οι έφηβοι μέσα από χρωματικές πανδαισίες ταξιδεύουν σε εικαστικά μονοπάτια, ενώ καλλιεργούν την προσωπική και την ομαδική τους έκφραση.

Οι μαθητές παρακολουθούν στο πλαίσιο του μαθήματος παρουσιάσεις με διαφάνειες σχετικά με την ιστορία της τέχνης, αφού με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα πειραματισμού και ανάπτυξης της καλλιτεχνικής τους ικανότητας. Οι μαθητές διδάσκονται στηριγμένοι στην εικαστική γλώσσα, στο συναίσθημα, στην κίνηση, στο ρυθμό, στην ιστορία και στην παράδοση.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Οι ενήλικες που συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της ζωγραφικής έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των χρωμάτων και της δημιουργίας, συνδυάζοντας ένα παιχνίδι με τη μάθηση και την έμπνευση!

Μέσα από τη διδασκαλία του ελεύθερου σχεδίου, από τις τεχνικές χρώματος, τη σπουδή νεκρής φύσης και την μελέτη μοντέλου, έρχεται η γνώση και η κατανόηση της εικαστικής γλώσσας και των υλικών.

Η διδασκαλία της τέχνης που γίνεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οδηγεί τους συμμετέχοντες στην καλλιέργεια της αισθητικής τους αντίληψης, στη δυνατότητα να ξεχωρίζουν και να κατανοούν τις μορφές τέχνης, ενώ ταυτόχρονα μέσω της ενασχόλησής τους αναδεικνύονται οι προσωπικές τους δυνατότητες και μυούνται σε μία προσωπική πορεία επίτευξης εικαστικού λόγου.

Μέσα από τα καλλιτεχνικά τμήματα ζωγραφικής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, πέρα από την πρακτική γνώση, οι μαθητές διδάσκονται την τέχνη, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις ζωής

Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι τμημάτων ζωγραφικής:

Στη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΥΛΙΚΟΥ

Κτίριο Πνευματικού Κέντρου στο Μοσχάτο, Χρ. Σμύρνης 18, τηλ. 210 9431760

Στη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Αίθουσα 8, στα π. Δημοτικά Σφαγεία Στον Ταύρο, τηλ. 210 3466785